Četvrtak 22.04.2010.
09:44
Srna

"Srebreničke majke jedu kosti svoje dece"

"Postratni kerovi više neće jesti srebreničke kosti", rekao je Mustafić sinoć na zasedanju ovog Odbora u Srebrenici i optužio "takozvane srebreničke majke" da "jedu kosti svoje dece".

Mustafić je ukazao na komercijalizaciju srebreničke tragedije koju, prema njegovim rečima, sprovode brojni pojedinci i članovi udruženja porodica nastradalih srebreničkih Bošnjaka i zatražio vraćanje dostojanstva žrtvama i Memorijalnom centru u Potočarima kao instituciji.

"Profesor Smail Čekić iz Gusinja već godinama lepo živi u Sarajevu i putuje po svetu na račun Srebrenice, uzimajući velike pare za organizovanje raznih tribina i učešća na konferencijama o srebreničkom stradanju, od kojih samo on ima koristi, a porodice žrtava pojma nemaju šta on radi i priča po svetu zarađujući na našoj muci i nesreći", naveo je Mustafić kao primer za svoje tvrdnje.

On je ponovio da se "po cenu nereda" neće dozvoliti da se i ove godine povodom 11. jula organizuju razne konferencije i tribine po BiH i svetu bez saglasnosti organizacionog odbora i porodica nastradalih.

2024 © - Vesti online