Subota 07.02.2015.
11:11
V. Tasić - Vesti

Estrada u paprenom raju

facebook.com
Brčkanje u raju: Ana Nikolić

S jedne strane pevačice tvrde da jedino daleko od Srbije mogu da se odmore, a opet te iste pevačice slike sa Tajlanda kače na društvene mreže. Valjda da se pohvale.

Tijana bila pet puta

Tijana Dapčević na Tajlandu je bila čak pet puta. Sve dok nije rodila sina Vuka redovno je svake godine mesec dana u januaru prvodila na Tajlandu i za ovu destinaciju ima samo reči hvale. Kako kaže, to je jeftina zemlja, a najskuplja stavka je avionska karta koja bez taksi košta oko 1.000 evra. Sa još toliko para može da se uživa još mesec dana u sopstvenoj režiji. Ali, kada je pre šest godina rodila sina Tijana je batalila Tajland, a leti skokne samo do Grčke.

Sezonu odmora na ovoj egzotičnoj destinaciji ove godine otvorili su Lepa Brena i Aca Lukas, koji su letovali s porodicama, a potom je čitava bulumenta pevača pohrlila na Tajland. Na plažama i bazenima baškare se i uživaju Nataša Bekvalac, Saša Kovačević, Neda Ukraden, Ana Nikolić, Dara Bubamara, a među poslednjim stigla je i Ceca Ražnatović sa prijateljima. Ona se smestila u luksuznom rizortu u Ko Samui, a kako se priča, lepote ovog mesta ovekovečiće u kadrovima za novi spot.

I dok u turističkim agencijama zadovoljno trljaju ruke, jer su u vreme krize uspeli da prodaju skupe aranžmane novinari su pedanto izračunali da su pevači odrešili kesu i da nisu štedeli na odmoru.

Prema cenovnicima turističkih agencija u Srbiji, na Tajland se ne može krenuti bez minimum 2.000 do 2.500 evra po osobi. Desetodnevni boravak u nekom od brojnih, ali skromnijih hotela košta od 1.200 evra, pa na više, dok desetak dana u nekom od luksuznih hotela sa pet zvezdica u kojima naše zvezde obično odsedaju je od 1.800 do 2.300 evra i to samo za noćenje s doručkom, dok za sve ostalo treba doplatiti.

Uz avio prevoz treba uračunati aerodromske i administrativne takse od nekoliko stotina evra, a dodatno se plaćaju izleti. Sume sumarum za deset do 12 dana na Tajlandu pevači često izdvajaju i po 5.000 evra. A, oni koji se odluče za skromniju varijantu i da uštede neki evro obično se provedu k'o bos po trnju.

Goca Lazarević je na Tajlandu bila pre dve godine i to 23 dana. Ali, ovo egzotično putovanje joj je preselo, jer je većinu vremena bila bolesna. Uz to jedna od dve prijateljice s kojima je bila, pala je i slomila ruku.

Instagram/natasabekvalac
Ekskluzivna letovališta voli i Nataša Bekvalac

- Ne znam, možda je to samo subjektivan osećaj zbog toga što sam bila bolesna, ali meni se na Tajlandu ništa ne sviđa. Nisam od onih što idu samo u hotele sa pet zvezdica, pa sam, po preporuci turističke agencije krenula u avanturistički turizam! Čim smo došli u taj neki naturalni hotelski kompleks, htela sam da se vratim. Sve je bilo vlažno, prljavo, a u hrani previše šećera. Nisam gadljiva, ali mi se higijena nije dopala. Plima i oseka su vrlo izražene, pa je posle dva popodne kupanje gotovo nemoguće jer voda "pobegne". Doduše, noćni život je vrlo zanimljiv, pa ko voli nek izvoli. Sve je, kao, jeftino, a ja sam potrošila brdo para i nisam bila zadovoljna. Sem toga, predaleko je i nikad ne bih ponovo otišla - iskrena je Goca Lazarević.

2024 © - Vesti online