Petak 06.02.2015.
17:28 >> 20:26h
blic.rs

Kolaps u Beogradu. Još gore u Vojvodini

Fonet/N. Đ.
Pahulje napravile haos u saobraćaju (Foto: Ilustracija)

Na Trošarini (Beograd)  stvorio se veliki čep (oko 16.30 sati), da vozila idu samo iz pravca grada, a da je u suprotnom smeru kolona do hotela "M".

Dispečeri beogradskih taski udruženja i reporteri "Blica" javljaju da je kolaps kod Bogoslovije, na Autokomandi, u Bulevaru Mihajla Pupina, na prilazima Pančevačkom mostu, a da su preopterećeni Dušanovački i Plavi most.

Nada Macura iz beogradske Hitne pomoći kaže da se njihove ekipe sporije kreću zbog snega koji prouzrokovao sporiji saobraćaj.

Promenjene trase

U Direkciji za javni prevoz Beograda kažu da je blokirano Mirijevo 4 i naselje Braće Jerković, pa linije 18 i 50 idu Darvinovom ulicom, 47- ca ide u Kneževac, a ne u Resnik, 65-ca umesto na Zvezdaru ide na Omladinski stadion, linije 33 i 39 su skraćene i idu samo do Kumodraža.

- Bilo je već šest saobraćajnih nesreća, lakše su povređeni putnici. Neke naše ekipe se još nisu vratile jer, kako su nam rekli, saobraćaj "mili" po autoputu - kaže Macura.

Takođe, ženi je pozlilo na Pančevačkom mostu, pa je intervenisala Hitna pomoć.

Iz "Pink" taksija kažu da je totalni kolaps na ulicama Beograda, ali ipak najveće gužve su u Ustaničkoj ulici,na Pančevačkom mostu smer ka Krnjači, Dušanovački most i naravno autoput i Gazela.

Vesić: Od sutra 1.800 ljudi čisti ulice Beograda

Grad Beograd potpuno je spreman za pad temperature ispod nule, elektrane su dobile nalog da greju 24 sata, a ekipe Beograd puta da čiste ulice, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić i najavio da će od sutra (7. februar) na ulici biti oko 1.800 radnika koji će čistiti sneg koji bude napadao. On je rekao da se očekuju jaki udari vetra, od 17 metara u sekundi i apelovao na sugrađane da preduzmu sve potrebne mere u takvoj situaciji, da sklone predmete koji mogu da padnu sa terasa i povrede prolaznike. Vesić je upozorio vozače i na pojavu crnog leda, leda koji se ne vidi, a stvara se na višim kotama i prigradskim delovima grada i pozvao one manje iskusne vožače da ne sedaju za volan.Zbog mećave blokiran put Beograd - Novi Sad preko Banstola

Veliki broj šlepera, cisterni i autobusa, putničkih automobila nalazi se u koloni koja je zbog jake vejavice blokirana na deonici puta od centra Iriga prema Iriškom vencu na Fruškoj gori.

A. Antić
Foto: Ilustracija

Na polovini puta od Iriga do Venca teški kamioni, zbog nanosa snega i klizavog puta, zaustavili su se i u potpunosti blokirali saobraćaj, što je stvorilo kilometarsku kolonu.

Saobraćanjna policija je oko 15 časova zatvorila put iz pravca Rume prema Irigu. Saobraćaj se preusmerava na put preko Putinaca i Inđije ka autoputu Beograd-Novi Sad.

Slična situacija i na Banstolu, na putu Novi Sad-Inđija- Beograd. Teški kamioni zakrčili su i taj pravac, pa se putnici vraćaju prema Novom Sadu.

Prema svedočenju sa lica mesta na Autoputu Beograd-Novi Sad saobraćaj se odvija po klizavom kolovozu na kome je počeo da se formira snežni pokrivač.

Za sada nema izveštaja da je počelo čišćenje snega na bilo kojoj od pomenutih saobraćajnica.

Sneg će padati do ponedeljka

Meteorolog Nedeljko Todorovć kaže da će sneg manjeg inteziteta padati sve do ponedeljka.

- Sneg će vejati bez prestanka do jutra. Sutra nas očekuje slabljenje padavina i tempetatura do dva stepena. Tokom noći temperatura će se spustiti do nule, a u nedelju temperatura će biti - 2 - kaže Todorović.

2024 © - Vesti online