Četvrtak 22.04.2010.
00:47
Vestionline

Van Gal: Nije bilo svađe sa Robenom

"Pohvalio bih igrače jer su delovali taktički zrelo. Čak i kada smo ostali sa igračem manje odlično smo se kretali na terenu i nismo dozvolili Lionu ni u jednom trenutku da preuzme kontrolu nad utakmicom. Kada je broj igrača na terenu bio izjednačen, onda smo potpuno imali sve konce u rukama. Zadovoljan sam pobedom, ovaj rezultat je jako dobar za nas. Kao i pre utakmice, i sada kažem da je najvažnije što nismo primili gol", rekao je van Gal posle pobede nad Lionom od 1:0.

Holandski trener je dodao da nije bilo nikakve svađe sa Arjanom Robenom prilikom njegovog izlaska iz igre.

"Njemu se nije dopalo što izlazi, i to mogu da razumem. Šta više, drago mi je kada vidim da igrač želi da igra i da sve od sebe. Međutim, moraju da se poštuju odluke trenera. To je osnovna stvar u profesionalnom sportu", objasnio je holandski stručnjak na klupi Bavaraca.

Bavarci će u revanšu na "Žerlanu", 27. aprila, biti slabiji za Franka Riberija, koji je večeras dobio crveni karton, ali će biti jači za povratnika Marka van Bomela i Holgera Badštubera.

Trener fudbalera Liona Klod Puel nije krio razočarenje posle poraza, a francuski stručnjak smatra da je isključenje Žeremija Tulalana početkom drugog poluvremena bio prelomni trenutak utakmice.

"Znali smo da će posle isključenja Riberija i nas sudija oštro kažnjavati za svaki ozbiljniji prekršaj. Upravo to se i desilo u slučaju Tulalana, koji je možda bio i prelomni trenutak utakmice. Kada smo ponovo bili izjednačeni na terenu, pokušali smo da pariramo Bajernu u trčanju i kretnji na terenu, ali jedan potez je odlučio. Razočaran sam ovim rezultatom, koji je jako neugodan pred revanš", rekao je Puel.

Van Bujten: Želimo tripli krunu!

Fudbaler Bajerna Danijel van Bujten rekao je da je zadovoljan minimalnom pobedom nad Lionom.

"Imamo čemu da se nadamo u revanšu. Mislim da možemo da zadržimo prednost i plasiramo se u finale Lige šampiona. Ovaj tim je još jednom dokazao da poseduje kvalitet da se bori za sve trofeje ove sezone. U igri smo i za Bundesligu, i za Kup Nemačke, kao i za Ligu šampiona. Nećemo stati dok god možemo da osvojimo sve", poručio je van Bujten.

On je dodao da je uspon ekipe počeo posle ubedljive pobede nad Juventusom (4:1) u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona.

"Onog trenutka kada smo pobedili Juventus u gostima 4:1 i plasirali se u osminu finala, dobili smo na samopouzdanju. Počeli smo da verujemo u sebe više nego pre, i rezultati su više nego vidljivi", rekao je Belgijanac u timu iz Minhena.

2024 © - Vesti online