Sreda 21.04.2010.
22:54
Tanjug

Mesić i Karamarko: Jocić? Mi!? Ne! Ko? Šta? Gde? Kako!?

Hrvatski Ivica Dačić: Tomislav Karamarko
 

Jocić je na suđenju za ubistvo suvlasnike nedeljnika "Nacional" Ive Pukanića izjavio da Karamarku nije u interesu da uhapsi pravog ubicu, dok je za Mesića izjavio da je on informisao predsednika Borisa Tadića o navodnom ugrožavanju njegove bezbednosti, što je posle sastanaka ministara unutrašnjih poslova dve države rezultiralo Jocićevim hapšenjem.

Jocić je izjavio i da iza Mesićevih izbornih kampanji "stoje Albanac Muharemi i transnacionalna kriminalna porodica braće Osmani".

NIKADA nije čuo za porodicu Osmani, osim u jednom slučaju kad je čuo: Stjepan Mesić

"Nikada za porodicu Osmani nisam čuo, osim da su to pokušali podmetnuti neki ustašoidi u Hrvatskoj. To je njih nekoliko koji pokušavaju zagaditi politički prostor, ne samo u Hrvatskoj, nego i daleko izvan Hrvatske", izjavio je Mesić za Hrvatsku televiziju (HTV).

Karamarko je HTV-u izjavio da Jocić nije uhapšen na osnovu policijsko-političkog dogovora Hrvatske i Srbije.

"Nikakvih političkih dogovora nije bilo na tu temu i na tom slučaju i mislim da je to logična reakcija onog ko je optužen za tako nešto", rekao je Karamarko.

Na Jocićeve optužbe ranije je reagovao portparol MUP-a Krunoslav Borovec koji je te optužbe nazvao je suludim, rekavši da u MUP-u nisu ni očekivali da će Jocić na početku suđenja u Beogradu priznati ubistvo.

"Uobičajeno je da pripadnici kriminalnog miljea, pogotovo organizovanog, pribegavaju taktici diskreditovanja organa gonjenja - policije i sudstva koji protiv njih vode postupak ili su započela njihovo gonjenje i da žele kao nezakonite ili neutemeljene prikazati dokaze koje ih terete", rekao je Borovec.

2024 © - Vesti online