Petak 06.02.2015.
12:40
Beta

Hrvatska zavejana: Putevi zatvoreni, deo Zagreba bez grejanja

Beta/Hina/D. K./DS
Sneg stvara nevolje širom Hrvatske: Ulice Zagreba zavejane

Sneg sve jače pada u Zagrebu, a zbog kvara na termoelektrani delovi grada ostali su bez grejanja. Normalizacija se očekuje u kasnim popodnevnim satima.

Hrvatski autoklub saopštio je da zbog snega nema otvorenog pravca između unutrašnjosti zemlje i Rijeke, a za sav saobraćaj zatvorene su i pojedine deonice autoputa prema Dalmaciji. Obilaznice su otvorene samo za automobile uz obaveznu zimsku opremu. Vozačima se savetuje da odlože put, ako je to moguće.

Protekle noći najviše snega palo je u Gorskom kotaru i Lici, više od 30 centimetara. Tako je sada u Gospiću visina snega oko 70 centimetara, a u gorskim predelima jak vetar stvara snežne nanose više od 1, 5 metara.

Na području Ogulina je više od 70 centimetara snega, dok se u centralnoj Hrvatskoj ponegde očekuje više od 30 centimetara novog snega. U Zagrebu se očekuje da će napadati 40-tak centimetara snega.

Na većini puteva kroz Liku prekinut je saobraćaj, a tokom noći bez električne energije ostalo je više naselja oko Gosipića. Radovi na otklanjanju kvarova obustavljeni su zbog orkanske bure. Lokalni mediji javljaju da je sneg izazvao kvarove na elektromreži i u Karlovačkoj županiji.

Na riječkom području u prekidu su sve trajektne linije. Meteorlozi su najavili da će snega nošenog burom biti na severnom Jadranu, gde na se upozorava na orkansku buru. U Dalmaciji su verovatni jaki pljuskovi s grmljavinom.

Meteorolozi očekuju da će sneg slabiti ili prestati krajem dana.

2024 © - Vesti online