Subota 07.02.2015.
01:11
Vesti

Ozi mleko za kinesko tržište

br.de
Specijalno australijsko mleko kompanije "Fridom" stiže u Kinu (Foto: Ilustracija)

Jedna od Perić kompanija pod nazivom Fridom upravo je sklopila unosni 50-godišnji partnerski sporazum sa kineskom firmom Šenžen JLL o isporuci australijskog mleka specijalno namenjenog deci i tržištu u Kini.

Na listi milijardera

Povećana vrednost ogromne količine porodičnih nekretnina omogućila je Perićima da se prošle godine sa milijardu dolara bogatstva nađu na listi najbogatijih i svrstaju se među 40 Ozi-milijardera.
Fridom, u kojem poseduju 60 odsto vlasništva, sada posluje sa tri velike kineske kompanije.

Tokom narednih pet godina, kineska kompanija, inače najveći proizvođači čajeva od lekovitih trava u Kini, potrošiće, očekuje se, više od sto miliona američkih dolara na promociju i distribuciju dečjeg mleka, ali i drugih mlečnih proizvoda Fridoma, kao i, potencijalno, proizvoda od žitarica namenjenih deci.

Kids milk je u pakovanjima od 200 mililitara i do sada je na kinesko tržište već distribuirano pet miliona pakovanja, a za naredne dve godine ta količina će iznositi - stotinu miliona.
Izvršni šef Fridoma Rori Meklod kaže da nisu mogli da nađu idealnijeg partnera za njihove proizvode.

- JLL je hteo nešto što bi bilo simbol Australije, nešto što bi mogli da s nama naprave i ne radi se samo o mlečnim, već i drugim proizvodima u budućnosti.

Patrijarh familije Toni Perić kaže za "Ferfaks" da je ovo prvi put u njegovoj poslovnoj karijeri da jedna od njegovih kompanija sklopi ugovor na 50 godina. On ističe da će ovo biti od velike koristi za australijske farmere. Njegova Perić grupa na zapadu Sidneja vodi jednu od najvećih mlečnih industrija u Australiji.

Porodica je poznatija po "carstvu" u preduzimačkom poslu sa nekretninama - ono kontroliše više od 12.500 parcela za gradnju kuća u zapadnoj Sidneju, 50 odsto deonica u Gradskom centru Narelan i 1.100 hektara gradskog projekta Oran.

2024 © - Vesti online