Petak 06.02.2015.
12:00
J. O. - Foto: Vesti

Dok je dijaspore, Srbi na Kosmetu neće gladovati

Vesti
Od donacije porodice Ćorić iz Kanbere kupljene namirnice za narodne kuhinje

Dramatični apel podržale su i "Vesti", pa ni dijaspora nije ostala nema. Sada je sigurno, nijedna narodna kuhinja u južnoj srpskoj pokrajini neće biti zatvorena sve dok ima plemenitih ljudi koji daju moralnu i materijalnu podršku zemljacima na Kosovu!

- Dok je svesti o srpstvu na Kosovu i Metohiji, odnosno Srbima koji dole žive i koji su poslednja odbrana srpstva, Kosmet neće biti izgubljen, jer ga čuvamo u svom srcu - kao da svojom donacijom poručuje porodica Vladimira Ćorića iz Kanbere, koja je preko "Vesti" uputila 1.000 dolara koje su nedavno uručene Đorđu Jovanoviću, koordinatoru Humanitarne organizacije Eparhije raško-prizrenske "Majka devet Jugovića".

- Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji su i dalje neophodni: brašno, so, šećer, jestivo ulje, konzervirano povrće, ogrev, topla obuća i odeća, ali zahvaljujući apelima na Humanitarnom mostu i "Vestima", odnosno donacijama naših iz dijaspore, a pre svega porodici Vladimira Ćorića iz Kanbere, situacija je za nijansu bolja. Važno da se zna da će svih šest narodnih kuhinja KiM moći da podeli makar jedan obrok za najugroženije - kaže Ivana Mihajlović, službenik Humanitarne organizacije Eparhije raško-prizrenske "Majka devet Jugovića", ali podseća na alarmantan podatak da su zalihe lekova na izmaku!

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online