Četvrtak 05.02.2015.
17:55
Beta

Klop: Ne dam ostavku!

Beta/AP/F.A.
Na udaru: Jirgen Klop, trener Borusije iz Dotmunda
Beta/AP/F.A.

Borusija je izgubila na svom terenu od Augsburga sa 1:0 i posle 19 kola zauzima poslednje 18. mesto sa 16 bodova. Dva boda više imaju Štutgart i Herta, koji su takođe u zoni ispadanja, a 18 ima i Frajburg, koji nije u opasnoj zoni. 

- Odbacujem mogućnost ostavke. Posle dve utakmice u ovoj godini, naš rezervoar nije potpuno prazan. Sinoć nisam razmišljao o ostavci, to za mene nije ni tema - rekao je Klop, preneli su britanski mediji. 

Posle sinoćnog 11. poraza u ligi, navijači su razgovarali sa igračima i trenerom Borusije. Klop, koji je preuzeo Borusiju 2008. godine, dobio je garancije o ostanku u klubu od izvršnog direktora Hansa Joahima Vackea, ali je pod velikim pritiskom posle poraza od Augsburga. 

- Živci igraju veliku ulogu u ovoj situaciji, moramo da se saberemo. Moramo da vratimo igračima veru, dugo radimo na tome, ali to očigledno nije dovoljno - rekao je Klop, koji je sa Borusijom osvojio dve šampionske titule u Bundesligi, Kup i Superkup Nemačke. 

On je priznao da je razočaran rekacijom ekipe i panikom posle primljenog gola u utakmici sa Augzburgom. - Ekipu je potpuno uzdrmao taj gol, mislio sam da smo iznad toga. Donosili smo loše odluke. Moramo da budemo hrabriji i time dozvolimo sebi da pravimo dobre odluke - rekao je Klop. 

Klop u narednih šest nedelja neće moći da računa na Kevina Groskrojca, koji je pokidao butni mišić, a od ranije zbog povreda nisu u ekipi Ilkaj Gundogan, Erik Durm i Lukaš Pišček. 

2024 © - Vesti online