Četvrtak 05.02.2015.
17:39
Vestionline

Mora da se sazna istina o prebijanju brata Aleksandra Vučića

youtube.com
Snimak prebijanja Andreja Vučića viđen je diljem Srbije (i šire)

- Mi, kao Sindikalna organizacija Žandarmerije, insistiramo da se istraga sprovodi po zakonu i da se sve okolnosti tog događaja u potpunosti rasvetle. Tražimo maksimalnu transparentnost i potpuno poštovanje javnosti kako bi građani Srbije bili upoznati sa svim detaljima tog događaja - rekao je Dejan Milutinović, predsednik Sindikalne organizacije Žandarmerije.

On je naveo da javnost i građani moraju da saznaju istinu, na isti način na koji su pojedini koristili medije da generalizuju i osuđuju unapred, bez ikakvog osnova i dokaza.

- Podsećamo na dve pravne činjenice: Svako odgovara za svoje postupke. Svako je nevin dokle god se ne dokaže suprotno - kazao je Milutinović. - Jedino je sud jedne uređene države merodavan da na kraju presudi šta je istina i da osudi i kazni one koji su se ogrešili o Zakon i druge i to srazmerno učinjenom ili neučinjenom. Mi se jedino iskreno nadamo da će advokati odbrane biti krajnje dosledni i kadri u ovom osetljivom slučaju.

- Želimo ovim da svi spoznamo činjenično stanje i nedvosmislenu istinu, koja postoji u ovom slučaju i za koju verujemo da će naše krajnje NEZAVISNO sudstvo proceniti i presuditi u korist PUNE istine i za rad smirivanja strasti i “zle krvi“ koja se stvorila i generalizovala sve pripadnike Žandarmerije i unapred ih osudila - rekao je Milutinović.

2024 © - Vesti online