Četvrtak 05.02.2015.
13:29
Vestionline

"Delije" postavile rekord u davanju krvi

crvenazvezdafk.com
Medija centar stadiona "Rajko Mitić" vrveo je od humanih ljudi

Akciju su poodržali i košarkaši Crvene zvezde Marko Tejić i Nikola Rebić, koji su poklanjali karte za utakmicu Top 16 faze Evrolige koju Crvena zvezda igra protiv Žalgirisa u četvrtak ("Kombank arena", 20.45). Predstavnici košarkaškog kluba dočekani su aplauzom, a učešće u ovoj humanitarnoj akciji uzeo je i Đorđe Despotović, fudbaler Crvene zvezde, koji je krv dao među prvima.
 

crvenazvezdafk.com
Otpisani fudbaler Crvene zvezde: Đorđe Despotović, nije otputvao na pripreme u Tursku, ali nije imao problem da podrži akciju

"Akciji se odazvalo više od 550 osoba, a krv je dalo 504. Prvi put krv su dobrovoljno dale čak 184 osobe, a human gest pokazalo je i više od 50 žena. Time je oboren prethodni rekord, za tačno 100 jedinica krvi, koji je postavljen na akciji u aprilu prošle godine kada je krv dalo 404 zvezdaša. Tokom cele akcije red za davanje krvi se nije smanjivao, a zbog velikog interesovanja akcija je produžena za dva sata", stoji u saopštenju Instituta za transfuziju krvi.

Velika zahvalnost, kako navijačima Crvene zvezde, tako i svima onima koji su uzeli učešće u ovoj akciji, ili na bilo koji način doprineli da se poziv proširi.

2024 © - Vesti online