Četvrtak 05.02.2015.
12:52
rt.com

UŽAS: Džihadisti decu prodaju kao seksualne robove, spaljuju ih žive i razapinju!

Beta/AP
Monstrumi ne pikiraju samo decu iz kurdske sekte Jazidi i hrišćanskih zajednica – na njihovoj meti su i muslimanska deca (Foto: Ilustracija)

Islamisti ne pikiraju samo decu iz kurdske sekte Jazidi i hrišćanskih zajednica – na njihovoj meti su i muslimanska deca. Naime, sve više dečaka mlađih od 18 godina Islamska država bukvalno uzima da budu bombaši-samoubice, doušnici, ali i živi zid tokom vazdušnih udara SAD.

– Izveštaji pokazuju da su posebno deca koja su mentalno zaostala zloupotrebljavana i bila su bombaši-samoubice, a da čak nisu ni razumela šta rade i šta im se sprema – tvrde iz ove oganizacije. On je posebnu pažnju obratio i na video-snimke koje Islamska država objavljuje, a u kojima se jasno vidi da decu obučavaju da budu borci i veliki ratnici.

youtube.com/Martin Black
"Podobnu" decu obučavaju da budu ubice

U svom izveštaju je Komitet UN osudio i sve češće sistematsko ubijanje dece, pri čemu su spomenuli da je dosad bilo nekoliko slučajeva masovnih pogubljenja dečaka, a neki od izvštaja su potvrdili da je bilo odsecanja glave, raspeća dece i masovnog sahranjivanja žive dece.

Islamska država je, navode UN, takođe počinila sistematsko seksualno nasilje nad mladima u Iraku - uobičajena praksa je da otmu decu, koju potom žigošu i prodaju kao robove na pijaci.

2024 © - Vesti online