Četvrtak 05.02.2015.
12:00
J. O. - Foto: Vesti

Nova donacija za imenjaka

Hvala dobrim ljudima: Danijela i Nikola Jović

Njih dvojicu pored istog imena povezuje dugogodišnje prijateljstvo, započeto posredstvom Humanitarnog mosta "Vesti", od trenutka kada je ovaj plemeniti čovek saznao da su Nikoli kao devetomesečnoj bebi amputirana oba oka zbog malignog tumora.

Tako gotovo iz meseca u mesec, i to svaki put u obliku novčanog dara od 200 dolara, Nikola iz Sidneja šalje za svog dragog mladog imenjaka iz Kosovske Mitrovice, Nikolu Jovića.

Početkom februara u beogradsko dopisništvo "Vesti" stiglo je pismo za malog Nikolu i 200 australijskih dolara koje je potpisao Nikola iz Sidneja.

Sve krenulo nabolje

- Od kako smo se vratili u Kosovsku Mitrovicu, pod svoj krov nad glavom, sve nam je krenulo nabolje. Još jednom hvala svim plemenitim zemljacima koji su nam to omogućili - kaže majka Danijela Jović, naglašavajući da porodica nikada neće moći da zaboravi nesebičnu pomoć čitalaca "Vesti", koji su zdušno pomagali Nikoli dok je sa roditeljima neko vreme živeo u Beogradu kako bi pohađao Specijalnu školu za slepe i slabovide u Zemunu.

- Od srca hvala tom divnom čoveku, koji našeg sina Nikolu ne zaboravlja i kad god ima priliku obraduje ga na ovaj način. Mada im život nije upriličio upoznavanje, moj Nikola uvek kaže da će kada odraste biti human kao njegov dokazano veliki prijatelj Nikola. Inače, Nikola sada ide u sedmi razred i odlično napreduje, druži se sa vršnjacima i uživa u školskim obavezama, ne zanemarujući ni sviranje klavira - kaže ponosno Nikolina majka Danijela Jović, koja odnedavno radi kao profesor književnosti u srednjoj ekonomskoj školi u Kosovskoj Mitrovici.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online