Sreda 04.02.2015.
16:29
Beta

"Nemačka podržava evropski put Srbije"

Fonet/Vlada Srbije
Srpski premijer u Štutgartu: Aleksandar Vučić

- Sloboda, mir, bezbrižna budućnost, trgovina i napredak plodovi su EU koji su namenjeni svim ljudima koji u njoj žive. Zato je pokrajina Baden Virtemberg uvek podržavala Srbiju na evropskom putu i to će činiti i u budućnosti - rekao je Krečman posle susreta sa Vučićem.
 

Kako je saopšteno iz vlade Srbije, Krečman i Vučić razgovarali su o evropskim integracijama Srbije, ekonomskoj saradnji i investicijama kompanija iz Baden Virtemberga u Srbiji.

Vučić je posle razgovora ocenio da su Srbija i Baden Virtemberg uvek imali najbolje odnose, kao i da u ovoj nemačkoj pokrajini živi veliki broj Srba koji su na najbolji način integrisani u društvo.

On je zahvalio rečmanu na pomoći kompanija iz Baden Virtemberga tokom poplava u Srbiji, kao i na podršci koju ova pokrajina pruža Srbiji na evropskom putu.

Vučić je danas, na pocetku jednodnevne posete Štutgratu učestvovao i na poslovnoj konferenciji "Mislite na nove mogućnosti, mislite na Srbiju" gde je razgovarao s predstavnicima nemačkih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiji.

Konferenciju je otvorio ministar za Evropu i međunarodne poslove Baden Virtemberga u Veću saveznih pokrajina, Peter Fridrih koji je rekao da ta pokrajina želi da pomogne Srbiji u ekonomskom razvoju i procesu pridruživanja EU.

2024 © - Vesti online