Četvrtak 05.02.2015.
05:30
24 Sata.rs

Ne treba vam frizer: Kako da sami napravite kovrdže?

Reuters
Ne treba vam frizer

SLAMČICA

Sve što vam je potrebno za sitne kovrdže su slamčice za sok. Ovo je savršena metoda ako želite dugotrajne I dobro definisane kovrdže.

Skratite slamčice, očešljajte kosu, napravite razdeljak na sredini. Uzmite prvi pramen iznad čela I obmotajte ga čvrsto oko slamčice. Pričvrstite ukosnicom. Isto to uradite pramen po pramen sa celom kosom, od čela ka zadnjem delu. Kada navijete celu kosu isprskajte lak. Skinite slamčice za pola sata i protresite prostima kosu. Ne češljajte se.

BELANCE

Trebaće vam dva jaja, posuda, gel i fen. Ovo možete raditi pod tušem da ne biste prljali kuću. Očešljajte kosu. U posudu stavite dva belanca. Operite kosu, razdvojite pramenove prstima i nanesite belanca na nju. Izebgavajte koren kose. Belance treba da stavite napred, pozadi i sastrane. Posle toga dodajte malo gela samo na krajeve. Sada bi kosa već trebalo da počne da vam se kovrdža. Pošto sve to uradite pod tušem, obavijte peškir oko glave. Kada ste spremni za sušenje, uključite fen i gužvajte kosu tako da vam ostanu lokne. Na kraju možete dodati malo laka da bi vam frizura trajala što duže.

PIVO

Pivo je odlično za kosu, daje joj dodatni sjaj i jačinu. Ono može i da definiše vaše lokne. Potrebno je da kosu podelite u pramenove, četiri ili šest, u zavisnosti od toga koliko vam je dugačka kosa. Pramenove morate potopiti ili zaliti pivom, jedan po jedan. To uradite pošto ste oprali kosu. Kada nanesete pivo, sačekajte pet minuta i isperite. Ako želite da zadržite ravnu kosu, samo se očešljajte i pustite kosu da se osuši prirodno. Ukoliko želite lokne, stavite papilotne, sačekajte da se kosa osuši i skinite ih.

Možda će vam biti lakše da pivo sipate u neku flašicu sa sprejom. Jedan trik za dodatni sjaj kose: pomešajte čašu piva sa običnim šamponom, dodajte 10 kapi maslinovog ulja i 10 kapi ulja od ruzmarina. Operite kosu i ostavite da odstoji 15 minuta, a onda isperite.

PUNĐA

Operite kosu uveče, malo je prosušite fenom, napravite rep i smotajte ga u punđicu koju ćete pričvrstiti ukosnicama. Sada možete na spavanje. Ujutru skinite punđu i rep, protresite kosu da bi ste dobili blage talase.

UVRTANJE KOSE

Iako ćete zbog ovog metoda možda izgledati smešno, on je idealan ukoliko po svaku cenu želite prirodne kovrdže. Kada vam je kosa vlažna, iščetkajte je i razdvojite je na dva dela. Jednu stranu zavežite gumicom dok radie na drugoj. Uzimajte male delove kose, iščešljajte ih i nakon toga počnite da ih uvijate. Zarolajte uvrnuti deo kose i pričvrstite ga šnalom. Ponavljajte ovo sve dok urolate svu kosu. Obratite pažnju da kosu uvijate od lica, a ne ka njemu.

2024 © - Vesti online