Sreda 04.02.2015.
11:30
Mondo. rs

Šok u Arilju: Hteo da oženi devojčicu (13)

Reuters/N.C.
Devojčica vraćena roditeljima

Devojčica je dobrovoljo pristala na vezu sa 20 godina starijim muškarcem, a njihovu "zabranjenu ljubav“ prekinuli su Centar za socijalni rad i policija, koji su dete vratili roditeljima.

Ova priča koja je šokirala zapadnu Srbiju završiće se krivičnom prijavom protiv Z.P. koji bi zbog obljube deteta mogao da dobije od tri do 12 godina zatvora, piše "Informer."

Devojčica će najverovatnije biti stavljena pod pojačan starateljski nadzor.

Prema nezvaničnim informacijama Z.P. i devojčica su već neko vreme u tajnoj vezi, koju bi verovatno uspeli da skirivaju dugo da nisu odlučili da žive zajedno.

Sredinom prošlog meseca devojčica je slagala roditelje da ide u posetu drugu, nakon čega je otišla u kuću 20 godina starijeg dečka.

- Ko zna koliko dugo bi oni tako živeli da posle nekoliko dana ocu nije prekipelo i da nije prijavio sina i nesuđenu snajku lokalnoj policiji, kaže sagovornik lista.

Direktorka Centra za socijalni rad u Arilju Vukana Savović potvrdila je saznanja lista i rekla da su sve institucije postupile u skladu sa zakonom.

- Mi smo u saradnji sa policijom uradili ono što je do nas. Devojčica je vraćena roditeljima koji su prihvatili saradnju sa nama. Sve podatke u vezi sa slučajem smo prosledili javnom tužiocu, rekla je Savović.

2024 © - Vesti online