Sreda 04.02.2015.
08:40 >> 14:42h
Beta

VIDEO: Avion udario u most i pao u reku

Jutjub
Trenutak pada aviona

Iz olupine srušenog aviona izvučeno je 15 preživelih koji su zbog povreda zbrinuti u bolnici. Spasioci i dalje tragaju za nestalima.

Avion tipa ATR 72-600 kompanije "TransAsia", u kojem je bilo 58 putnika i članova posade, prošao je između zgrada, zakačio most i srušio se u plitku reku.

Većina putnika u avionu su kineski državljani, a u avionu je bilo i dvoje dece.

Tajvanska novinska agencija CNA je izvestila da je avion prošao kompletnu proveru 26. januara, ali ne novodi moguće uzroke nesreće.

Avion se nekoliko minuta po poletanju sa aerodroma u Tajpeju prevrnuo na bok, krilom udario u nadvožnjak i srušio se u reku.

Vlasti kažu da nema dokaza za spekulacije na društvenim mrežama da je pilot namerno naglo skrenuo da bi izbegao udar u zgrade i pokušao da sleti u reku.

Pilot je oglasio uzbunu neposredno posle poletanja i rekao u poslednjoj poruci da je jedan motor otkazao. Vreme je prilikom poletanja aviona tipa "ATR 72-600" bilo vedro.

Direktor "Trans Azije" Čen Sinde poklonio se duboko na televizijskoj konferenciji za novinare i izvinio se putnicima i posadi.

"Trans Azija" je treći po veličini avionski prevoznik u Tajvanu. Jedan njen avion tipa "ATR 72-500" srušio se pri pokušaju sletanja na ostrvu Pengu prošle godine. Tada je poginulo 48 od 58 putnika i članova posade.

2024 © - Vesti online