Utorak 03.02.2015.
19:11
Vestionline

Akcija "delija": Za svakog davaoca krvi obezbeđen ulaz na meč sa Žalgirisom!

kkcrvenazvezda.rs
Pristalice Crvene zvezde pozivaju vas da dobrovoljno date krv

Pristalice Crvene zvezde već nekoliko puta su organizovale akciju dobrovoljnog davanja krvi i do sada drže rekord po broju prikupljenih jedinica. Prošle godine je 2. aprila 403 ljudi dalo krv, što je Zavod za transfuziju krvi proglasio najhumanijijom akcijom 2014. godine i "delijama" dodelio zahvalnicu.

Pristalice crveno–belih će u sredu pokušati da obore postavljeni rekord, a za svakog humanistu koji bude dao krv na stadionu "Rajko Mitić" obezbeđene su karte za predstojeći evroligaški meč između Crvene zvezde i Žalgirisa, koja je na programu u četvrtak od 20:45 u "Kombank areni". Karte su u prodaji od utorka.

Osim u Beogradu, zvezdaši će sutra organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi i u Nišu – u Zavodu za transfuziju krvi od 12.00 do 17.00, i u Vranju, na Učiteljskom fakultetu od 9.00 do 18.00.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, ispavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata.

Interval između davanja krvi treba da bude najmanje tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola.

Budite humani, dajte krv i spasite nečiji život!

2024 © - Vesti online