Utorak 03.02.2015.
17:51
Vestionline

"Rodžer, Rafa i Endi su mi prijatelji, viđam ih češće od supruge"

Beta/AP/A.B.
Najljuće rivale viđa češće od porodice: Novak Đoković

Ðoković je naglasio da nije opsednut neostvarenim ciljevima, već ih dostiže "korak po korak", bez imperativa da to mora da učini.

- Moja filozofija je jednostavna. Živim čvrsto sa obe noge u sadašnjosti, jer samo na nju mogu potpuno da utičem. Svi prolaze kroz fizičke krize, gube koncentraciju razmišljajući o greškama koje su napravili u prošlost - rekao je Ðoković i dodao:

- Mentalno su tako stalno između prošlosti i budućnosti, a najveća bitka se u stvari odvija u sadašnjostii - poručio je Ðoković, istakavši da će sa takvim stavom da se priprema za Rolan Garos, na kojem je po njegovom mišljenju i dalje najveći favorit Rafael Nadal.

Novak je istakao da bez obzira što su ljuti rivali, na Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Endija Mareja gleda kao na prijatelje.

- Endija, Rafu i Rodžera doživljavam kao prijatelje, jer ih viđam zaista mnogo. Više od svojih roditelja, nekada više i od supruge.

- Postoji poseban odnos koji se stvorio sa godinama provedenim na ATP turu. Da, jesmo rivali i naravno da ne možemo zajedno da večeramo i da govorimo o intimnim stvarima, jer ćemo sutra biti na terenu sa različite strane mreže i boriti se za najveće trofeje, ali smo ljudi. U ovoj fazi karijere možda taj bliski odnos još nije moguć, ali svi smo ljudi i na kraju mislim da bi ta ljudska strana trebalo da bude prioritet u odnosu na sportsku - zaključio je Novak Đoković.

2024 © - Vesti online