Sreda 04.02.2015.
06:30
cosmopolitan.rs

Greške u šminkanju zbog kojih izgledate mnogo starije

hudabeauty.com
Naučite kako da se pravilno našminkate, a da pri tom ne izgledate starije nego što jeste

Teška podloga

Nanošenje više slojeva podloge u kombinaciji sa tečnim puderom kako bi sakrili nesavršenosti lica potez je koji zrela koža ne podnosi. Umesto prekrivanja sitnih linija koje otkrivaju godine, teška podloga će sve te nesavršenosti dodatno naglasiti. Da bi izbrisali koju godinu s lica upotrebljavajte prozračne podloge s reflektirajućim česticama koje će vizualno osvežiti vaš ten.

Debeo sloj korektora

Isto važi i za nanošenje korektora. Koža lica oko očiju je izuzetno tanka, pa će svako preterivanje s proizvodima naglasiti tamne kolutove ispod očiju, bore i druge nesavršenosti. Birajte nežne i kvalitetne korektore kojima ćete s nekoliko kapi ujednačiti ten.

Preterivanje sa senkom za oči

Sedefasta senka za oči može svakodnevnu šminku transformisati u glamurozan izgled sa samo nekoliko poteza četkicom. Ali ovaj tip senke nemojte nanositi na spoljašnju ivicu kapka jer ćete tako naglasiti sitne bore u uglovima. Umesto toga, sedefastom senkom naglasite unutrašnje uglove očiju, i na taj način "otvorite" pogled i pomladite se za koju godinu.

crazyfunspot.com

Preterivanje sa maskarom i olovkom za oči

Lepo nanešena maskara na trepavicama će naglasiti oči i ulepšati celo lice. Ipak, izbegavajte nanošenje maskare na donji deo trepavica, jer će ovaj potez usmeriti pažnju na bore ispod očiju, i pojačati podočnjake. Na donjem delu kapka izbegavajte i nanošenje olovke za očiju iz istih razloga.

Rumenilo na jagodicama

Aplikacija rumenila direktno na jagodice usmeriće pažnju na kožu koja je polako počela da gubi elastičnost. Umesto toga, nasmešite se i odgovarajućom četkicom pređite po istaknutom delu obraza. Nemojte zaboraviti da izaberete dobro rumenilo – svetliji ten voli nežne ružicaste nijanse i boju breskve, a maslinasti ten nešto jače boje.

Neoprezno nanošenje ruža

Ako nanesete ruž na usne pre nego što ste naneli olovku na ivice usana, onda ste u opasnosti od razmazivanja boje, i na taj način naglašavate sitne bore u uglovima. Ako želite da vizualno povećate usne, birajte olovku za oči nekoliko nijansi svetliju od ruža, dok će tamnija nijansa smanjiti usne.

"Malterisanje" lica puderom u prahu

Puder u prahu treba nanositi s oprezom, i to samo kako bi ste smanjili sjaj na licu. Drugim rečima, koristite ga samo na T zoni koja podrazumeva čelo, liniju nosa i brade, a izbegavajte "malterisanje" celog lica, odnosno debeo sloj praha na površini celog lica.

2022 © - Vesti online