Sreda 21.04.2010.
16:22
Tanjug

Serbia open prati preko 100 zemalja sveta

On je precizirao da će kapacitet centralnog terena biti proširen sa sadašnjih 8.500 na 9.500 sedišta.

"Ovo je iskorak u pravcu podizanja nivoa organizacije turnira ka jednom od naših glavnih uzora - gren slem turniru u Rolan Garosu", istakao je Đoković tokom obilaska radova na pripremama terena SRC "Milan Gale Muškatirović"
Direktor "Srbija Opena" je napomenuo da se u narednih pet godina planira značajno poboljšanje turnira - u organizacionom i takmičarskom pogledu.

"Naš glavni cilj je da u roku od pet godina postanemo turnir serije 500, a zatim i 1.000" , rekao je Đoković.

On je dodao da je turnir u Beogradu na dobrom putu da postane glavno regionalno tenisko takmičenje.

"Ovo što imamo u Beogradu nemaju ni Bugarska, ni Grčka. Ulaz će biti slobodan za mečeve na oba terena, osim na centralnom", precizirao je Đoković.

Među takmičarima koji su najavili dolazak u Beograd je i Britanac Džejmi Marej koji će se takmičiti u dubl konkurenciji.

Drugi reket Srbije Viktor Troicki ocenio je "izuzetno jakom" listu učesnika predstojećeg turnira.

"Turnir je sve bolji, a o njegovom kvalitetu najbolje govori lista prijavljenih igrača", istakao je Troicki i pozvao beogradsku publiku da u što većem broju dođe na turnir, kako bi bodrila naše igrače.


Janko Tipsarević je takođe zadovoljan uslovima treninga na Dorćolu.


"Povrede koje su me pratile sada su prošlost i potpuno sam fokusiran na sezonu na šljaci. Pokušaću da pred našom publikom ponovo pružim najbolje partije", poručio je Tipsarević. 

2024 © - Vesti online