Sreda 21.04.2010.
16:20
Vestionline

Srbija nije poslala Crnoj Gori spise predmeta "Balkanski ratnik"

Miljko Radosavljević
 

Radisavljević je rekao da ne može da komentariše celu izjavu advokata Borivoja Borovića o spisima, jer je nije pročitao, ali da može da kaže da "nije tačno da su spisi dostavljeni" crnogorskom tužilaštvu. Odluka o tome kako će se dalje postupati u predmetu biće doneta nakon što optužnica stupi na pravnu snagu, rekao je specijalni tužilac.

On je podsetio da posle podizanja optužnice postoji zakonom definisana procedura, postoji pravo na prigovor, i da se nikakve aktivnosti po pitanju saradnje i pravne pomoći ne sprovode pre stupanja optužnice na snagu.

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ranka Čarapić nije htela da komentariše tvrdnje advokata Borovića, koji zastupa dvojicu optuženih za šverc kokaina.

Podgorički "Dan" preneo je izjavu Borovića da mu je u utorak uručena optužnica protiv njegovih klijenata i da mu je potvrđeno da su spisi dostavljeni crnogoroskom tužilaštvu.

Vrhovni tužilac Crne Gore Ranka Čarapić rekla je da ne želi da komentariše Borovićevu izjavu: "Kad mi budemo procenili da treba nešto saopštiti, to ćemo tada i učiniti, jedino to sada mogu reći".

Specijalni tužilac Srbije za organizovani kriminal Miljko Radisavljević 12. aprila je podigao optužnicu protiv Darka Šarića, rodom iz Pljevalja, i još 19 osoba koje su optužene za saučesništvo u krijumčarenju droge. Šarić je optužen da je jedan od glavnih organizatora šverca droge.

2024 © - Vesti online