Sreda 21.04.2010.
15:03
Tanjug

Vojvodina domaćin finala Kupa Srbije

Na stastanku su analizirani takmičarski, tehničko-bezbednosti faktori i celokupna organizacija predstojećeg finala između Vojvodine i Crvene zvezde. Po propozicijama takmičenja Kupa u finalnoj utakmici, ukoliko posle 90 minuta, rezultat bude nerešen, igraće se produžeci od 2x15 minuta. Ukoliko se i tada ne dobije pobednik, izvodiće se penali.


Pobednik finala Kupa osvojiće, pored pobedničkog pehara, i novčanu nagradu od 81.000 evra.

Klubovi učesnici finala i Fudbalski savez Srbije će narednih dana pozvati sve navijače na fer i sportsko navijanje u duhu zakonskih mera i principa humanosti.

Klubovi i Savez su uputili molbu Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) da dodatnim angažovanjem omogući da finale prođe u sportskom duhu, bez problema i nasilja.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da se orgaizuje zajednička konferencija na novinare dan pre finalne utakmice. Cene ulaznica za predstojeće finale Vojvodina-Crvena zvezda, kako je saopšteno, biće popularne, kako bi se privukao veći broj publike.

Ukoliko u finalu trijumfuje Vojvodina to će biti njen prvi trofej u Kupu. Zvezda je do sada 21 put osvajala nacionalni Kup. 

2024 © - Vesti online