Ponedeljak 02.02.2015.
22:37
b92.net

Prorusi: Ukrajinci su ubili mnogo civila, više s njima nema pregovora!

Beta/AP/M. C.
Proruski borci u Donjecku

Ekipa britanskog medija je uspela da se probije do Horlivke, grada koji je pod kontrolom pobunjenika i oko koga se vode velike borbe. Pripadnici samoproglašene vojske Novorusije navode da je vreme za pregovore prošlo.

- Hteli smo da razgovaramo, ali sada nas to ne interesuje. Oni su ubili mnogo dece, žena i civila i mi nemamo šta da pričamo sa njima - naveo je komandant brigade koji se predstavio nadimkom Šuša.

On je dodao da je između zaraćenih snaga svega 700 metara rastojanja, te da su pobunjenici pokušali da opkole ukrajinsku vojsku oko grada Debalceva. Njegov saborac Jakut naveo je da su mirovni pregovori besmisleni i da konflikt može da se reši samo vojnim putem.

-Dok se mi spremimo za priču, oni će zauzeti naše pozicije i postati moćniji. Kada mi pritisnemo njih međunarodna zajednica traži mir i prekid vatre, ali svaki pregovori idu njima naruku - istakao je Jakut.

Kao posledica ratnih razaranja, bolnica u Horlivki je prepuna povređenih civila, a veliki broj njih krije se u podrumima zgrada koje su gotovo potpuno uništene.

2024 © - Vesti online