Utorak 03.02.2015.
13:13
S. Ban

Zakoni kosmičke energije

mara-gamiel.blogspot.com
 

Iako se prisustvo ove energije ne može eksperimentalnim instrumentima detektovati, ona je sveprisutna oko nas i u nama. U poslednje vreme, ova energija je jedan od glavnih izazova modernih kvantnih fizičara, koji na sve načine pokušavaju da joj uđu u trag.

Međutim, čestice koje su otkrivene, a za koje se veruje da su nosioci energije za kojom moderna civilizacija traga pokazale su neobičnu osobinu zbog koje ih je teško potpuno razotkriti i opisati: ponašaju se neobično, nepredvidljivo, pa neki istraživači tvrde da one poseduju naročitu inteligenciju, nama nepoznatu. To je razlog zbog koga joj ne možemo ući u predvidljiv trag.

Različita imena

U različitim kulturama, kosmičku energiju su nazivali svako na svoj način: Hipokrat - prirodna isceljujuća sila; Kinezi - ki; Indusi - prana; Rusi - bioplazma; Egipćani - ka; Indijanci - vakan, vakonda; Francuzi - elan vital; Jevreji - lesod; Indonežani - sahala; Hrišćani - Sveti duh, Svetlost; na evropskim dvorovima - Kraljevski blagoslov.

Univerzalna, životna energija je misteriozna energija čiji je izvor u kosmosu. Ona upravlja funkcionisanjem univerzuma, ali i svim oblicima života na zemlji. Bez nje se ne bi odvijao nijedan fiziološki proces u živom organizmu. Veruje se da zakoni Univerzuma funkcionišu na sledeći način:

* Zakon poretka - u vaseljeni nema slučajnosti i haosa, sve je potčinjeno određenom redu i poretku.
* Zakon analogije - sve što se dešava u mikrokosmosu događa se i u kosmosu, i obrnuto.
* Zakon energije - sve što postoji jeste energija, svi smo deo jednog velikog energetskog organizma.
* Zakon privlačnosti - slično privlači slično.
* Zakon stvaranja (ideja prethodi materiji) - sve što postoji zasniva se na moći koncentrisane energije (na primer energija misli).

Na temelju ovoga su zasnovane mnoge drevne mistične veštine kojima se snagom misli ili pročišćenog duha pokreću promene u životu pojedinca, kako na ličnom nivou, tako i u njegovom okruženju. Da zakoni Univerzuma funkcionišu potvrđuje i izreka modernog doba (Misli pozitivno, pozitivno će ti se dešavati) jer, hteli da priznamo ili ne, to funkcioniše.

2024 © - Vesti online