Ponedeljak 02.02.2015.
10:44
Beta

Heroj Superboula: Znao sam...

Beta/AP/B.A.
Junak: Malkom Batler (levo)

- Samo sam istrčao i odbio pas... Znao sam šta će da se desi. Naš defanzivni koordinator je jako pametan, a na gol-liniji u formaciji sa tri kornerbeka, znali smo da će da bace loptu. Samo sam bio brži od njega i uhvatio loptu - rekao je novajlija Batler 

Nju Ingland je rano jutros posle preokreta u Arizoni pobedio branioca titule Sijetl sa 28:24. 

Sihoksi su imali napad, ali su se u drugom daunu odlučili za pas. Batler je presekao pas ispred end zone tako što je istrčao ispred Rikarda Loketija i uhvatio loptu Rasela Vilsona.

- Odigrao sam šta je trebalo da moj tim pobedi. Vredno sam radio na treninzima i samo sam jako želeo da igram i pomognem svom timu. Izašao sam i uradio sam tačno šta je trebalo. Bio sam potpuno spreman da igram... Gledao sam sa strane, želeo sam da uđem i bio sam spreman - rekao je Batler.

Najkorisniji igrač finala bio je, međutim, Tom Brejdi koji je svojio svoju četvrtu titulu. On je i pokrenuo preokret, pošto je osam minuta pre kraja Nju Ingland gubio sa 10 poena.

- Cele godine pokazujemo svoj karakter. Dugačko je bilo putovanje do titule. Ovo je velika pobeda, ostavili smo sve što imamo na terenu. Ključ pobede je bila naša mentalna snaga - rekao je Brejdi.

Ovaj kvoterbek bacio je loptu 50 puta na putu do trijumfa. 

- Šta god treba za pobedu. Igrali smo sjajno u odbrani, a oni su veliki tim. Sve što smo imali smo upotrebili do poslednjeg napada. Ponosan sam na našu odlučnost. Cele godine smo to pokazivali. Svaki tim ima svoj put, a mnogo ljudi je izgubilo veru u nas vrlo rano, ali
mi se nismo predavali i bili smo sabrani, što je sjajan osećaj - rekao je Brejdi.

MVP finala je skakao od sreće kada je Batler presekao pas.

- Malkom je odigrao neverovatan potez. Nismo zvali tajm-aut, a sat je otkucavao vreme do kraja. Znali smo da je u suštini to - to ako uspemo da ih zaustavimo. Video sam kako je presekao pas i nisam mogao da verujem. To je neverovatan potez, sjajan, šampionski. I moji saigrači su ga napravili. Napravili su neke fenomenalne stvari na terenu! Svi smo učestvovali i znao sam da će svi morati da učestvuju - rekao je Brejdi.

2024 © - Vesti online