Nedelja 01.02.2015.
20:08 >> 22:49h
B92

Ukrajini nema pomoći, rat se rasplamsava

Beta/AP
Broj žrtava se dramatično povećava

U žestokim sukobima na istoku Ukrajine za zauzimanje strateški važnog mesta koje Debaljcevo predstavlja u poslednja 24 časa stradalo je najmanje 30 ljudi, podaci su ukrajinskih snaga i prorusa.

Zvaničnici samoproglašene Donjecke republike ističu da su tokom noći poginula tri civila, od posledica artiljerijskog napada ukrajinskih snaga na stambeni deo Donjecka.

Prema pojedinim izveštajima, rakete ispaljene sa ukrajinske strane su pogodile dve stambene zgrade, blizu jedne škole, koja je zatvorena do srede. Takođe, na udaru se našla i garaža javnog prevoza, gde je jedna osoba poginula.

Iz dobrovoljačkog bataljona Azov, koji se bori na strani Kijeva, saopšteno je da je grad Ugljegorsk pod kontrolom proruskih snaga, te da su sve jedinice Vojske Ukrajine i Nacionalne garde napustile taj grad.

Sve to se dešavalo posle propasti pregovora u Minsku, a sa tri strane su stigle različite informacije, predstavnik Ukrajine, bivši predsednik Leonid Kučma istakao je da nema prostora za dalje razgovore, OEBS je pozvao na nastavak pregovora, te optužio predstavnike pobunjenika za nesaradnju, dok je iz DNR i LNR saopšteno da takvi navodi OEBS nisu tačni.

2023 © - Vesti online