Ponedeljak 02.02.2015.
06:30
Dnevnik.hr

7 razloga zašto bi trebalo ODMAH da popijete šolju tople vode

Reuters
Započnite dan šoljom tople vode

Ako vodu prokuvate pa ispijate u toplom ili vrućem obliku u telo unosite napitak bez teških metala i drugih štetnih sastojaka koji se mogu naći u vodi iz česme, a koji se nakupljaju u organizmu i uzrokuju velik niz problema. Evo kakav sve uticaj ima topla ili vruća voda na vaše telo.

Čisti kožu: Ispijanje jedne šolje tople vode svakog dana iščistiće vam kožu, pa se ovo posebno preporučuje osobama koje imaju problema sa aknama, ali i sa isušenom kožom u zimskim danima.

Opušta mišiće: Topla voda dokazano opušta mišiće, pa se njeno ispijanje posebno preoručuje devojkama koje imaju jake menstrualne grčeve.

Podstiče probavu: Ujutro pre jela i pola sata nakon obroka šolja vruće vode podstiče probavu, pa će vas rešiti problema sa nadutošću i bolnim nakupljenim gasovima.

Pomaže kod infekcija: Ispijanje vruće vode na prazan želudac pomaže kod mokraćnih infekcija, i smanjuje gorušicu.

Pojačava cirkulaciju: Redovno ispijanje tople vode pojačava cirkulaciju, znojenje i izbacivanje toksina iz tela čime se rasterećuje rad jetre i bubrega.

Ubrzava metabolizam: Ako popijete šolju vruće vode sat vremena nakon obroka ubrzaćete metabolizam i podstaći sagorijevanje kalorija.

Pomaže kod astme: Redovno konzumiranje vruće vode pomaže kod astme i štucanja, a daće vam i dodatnu snagu kad patite od prehlade ili kašlja.

2024 © - Vesti online