Subota 31.01.2015.
06:44
J. Arsenović - Vesti

Ko je "vaskrsao" Jelenu Trivan

Primopredaja: Jelena trivan i Radoš Ljušić

- Gospođa Trivan je bila visoki funkcioner DS-a 2012. kada je vođena besprimerna kampanja protiv SNS-a, Tome Nikolića i Aleksandra Vučića, samim tim i mene, koji sam bio član Predsedništva i jedan od osnivača stranke. Želeo bih da kažem da ovakvim potezima SNS (ne)svesno narušava svoj ugled - rekao je Ljušić prilikom primopredaje dužnosti pre dva dana.

Sa preporukom BIA?

U novinarskim i političkim kuloarima uveliko se spekuliše da iza izbora Jelene Trivan stoji BIA. To, naravno, niko ne želi da potvrdi, ali i prva Ljušićeva reakcija nakon objave vladine odluke da "ima nešto što je jače od politike i političara", po mnogima ukazuje na presudan uticaj bezbednosnih službi i njihovih moćnih pojedinaca.

Trivanova je izbegla novinarima da odgovori na pitanja, a samo je usput uzvratila da ju je Vlada Srbije izabrala. Nešto kasnije je preko državne agencije poslala podužu izjavu. Naglasila je da nije član nijedne stranke i da iz vladajućih stranaka nije imala tu vrstu uslovljavanja, te pohvalila svoje obrazovne i radne sposobnosti. Odluku vlasti o njenom postavljenu vidi kao širinu Vlade Srbije da "mnoge poput nje koji ne pripadaju vladajućim strankama angažuje, a što je valjda odlika svih demokratskih društava".

2024 © - Vesti online