Petak 30.01.2015.
15:28
Srna

Razbijena velika balkanska grupa za prostituciju

Jane Hilton
Mušterije su se sa devojkama nalazili u hotelima

Kriminalističkom istragom obuhvaćeno je deset osoba. Na teret pet osoba stavljeno je zločinačko udruživanje, a ostalima prostitucija.

Zločinačko udruživanje je, sa još četiri hrvatska državljanina, organizovao i vodio nemački državljanin s privremenom adresom u Hrvatskoj.

Prostitutke su u njegovoj organizaciji pružile najmanje 2.000 seksualnih usluga po ukupnoj ceni koja prelazi 84.000 evra.

Organizatori lanca prostitucije prethodno su napravili fotografije i kodna imena devojaka koje su objavljivali na internet stranicama i oglasima pri čemu su potencijalnim klijentima omogućili upoznavanje s devojkama putem privatnog "četa".

S klijentima su dogovarali pružanje seksualnih usluga putem mobilnog telefona s nemačkim pozivnim brojevima, a nakon dogovorene vrste usluge, cene i termina, klijente su upućivali u hotele i apartmane.

Tu su im devojke pružale dogovorene usluge po ceni od 60 do 250 evra.

U razbijanju lanca prostitucije, zagrebačka policija je sarađivala s nemačkom policijom, policijskim službenikom za vezu u Ambasadi Nemačke u Zagrebu i Agencijom za istrage i zaštitu BiH .

Svi osumnjičeni su u pritvoru.

2024 © - Vesti online