Petak 30.01.2015.
10:14
Srna

Gašić o zaveri: Smeta im što ne mogu da mu komanduju

Fonet
Ministar Gašić i premijer Vučić

- Iza cele priče stoje određeni krugovi i u našem okruženju i u neposrednom okruženju naše zemlje, kojima ne odgovara jaka i moderna Vojska koja ima sve veće poverenje građana - rekao je Gašić za "Blic".

On je naglasio da određenim interesnim krugovima smeta činjenica da ne mogu da komanduju srpskom premijeru Aleksandru Vučiću.

- Da li uopšte treba da se postavlja pitanje da li ima zavere? Optužbe se nižu jedna za drugom i potpuno je očigledno da tu nisu čista posla - rekao je Gašić.

On je ponovio da je slična atmosfera pravljena pre ubistva premijera Zorana Đinđića i isto se tako pitalo ko čuva premijera, kako ga čuva, gde premijer ide?

Gašić je naveo da su gotovo istovremeno sa optužbama protiv Vojske izašli zaštitnik građana Saša Janković i poverenik za informacije Rodoljub Šabić, koji ga je kritikovao da nije dostavio informacije novinarima o tome koliko pilota i aviona ima vojska i čime raspolaže.

On dodaje da se u isto vreme oglasilo i udruženje "Egal" sa prijavom protiv njega za diskriminaciju, što je penzionisao transrodnog majora, iako taj major ima prijave za prostituciju.

Gašić navodi da je i Nataša Kandić iz Fonda za humanitarno pravo (FHP) juče ponovo izašla sa optužbama da je načelnik Vojske general Ljubiša Diković počinio zločine na Kosovu i Metohiji, iako je još 2011. godine njena prijava odbačena, jer nije imala nijedan dokaz.

2024 © - Vesti online