Sreda 04.11.2009.
12:00
O. Ikodinović - Vesti

Palma Rusima poklanja hektare

Rusi ne treba ni komunalije da plaćaju: Dragan Marković Palma u Moskvi

- Došli smo u Moskvu da iskoristimo carinske olakšice između dveju država i trgovinski sporazum koje su potpisale Vlada Republike Srbije i Ruska Federacija.
Marković je istakao da će opština Jagodina pokloniti Moskvi dva hektara zemlje u industrijskoj zoni, uz autoput E75 i omogućiti stipendiju za pet ruskih studenata na Učiteljskom fakultetu u Jagodini.


- Srbija je veoma interesantna stranim privrednicima za ulaganje. Opština Jagodina, koja se nalazi u centralnoj Srbiji, već je u svojoj industrijskoj zoni privukla investitore iz Amerike, Grčke i Mađarske, a Rusiji ćemo pokloniti dva hektara zemlje gde će moći da izgrade neku fabriku, to može da bude automobilska, kožna ili neka druga industrija...

Sve je u opticaju, osim onih fabrika koje ekološki zagađuju sredinu, i zbog blizine autoputa tu ne može da bude fabrika eksploziva. Inače, u pitanju je parcela sa kompletnom infrastrukturom: voda, struja, gas, kanalizacija...

Dakle, Rusi će sve besplatno da dobijaju i neće plaćati čak ni komunalije - objasnio je Marković, koji je iskoristio priliku i da se zahvali Rusiji na podršci koju je davala Srbiji kroz istoriju, a posebno po pitanju očuvanja Kosova i Metohije.

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 04.11.)

2023 © - Vesti online