Sreda 21.04.2010.
12:13
Vestionline

Jeremić: U Sarajevu samo po Rezoluciji 1244!

Jeremić i Moratinos

Na sastanku u Beogradu sa španskim kolegom Migelom Anhelom Moratinosom, Jeremić je ponovio stav Srbije, kada je reč o učešću privremenih institucija Prištine na regionalnim konferencijama koji podrazumeva potpuno poštovanje međunarodnog prava i Rezolucije 1244.


"Složili smo se da ta konferencija treba da da novi impuls regionalnoj saradnji i evropskim integracijama regiona", rekao je Jeremić.


Govoreći o predstojećoj konferenciji u Sarajevu, koja treba da se održi u junu, oba ministra su istakla spremnost da ta konferencija uspe.


Moratinos je rekao da su stavovi svih država regiona poznati, da se oni neće menjati, ali da se radi na tome da se ulože napori kako bi se došlo do bolje regionalne saradnje.


"Špansko predsedništvo EU je uvereno da će konferencija postići potpuni uspeh i da će Sarajevo biti prekretnica u kontekstu evropskog angažovanja na Zapadnom Balkanu", rekao je Moratinos.


Jeremić I Moratinos su ocenili da su bilateralni odnosi dve države veoma dobri i izrazili očekivanje da će na predstojećoj ministarskoj konferenciji u Sarajevu u organizaciji španskog predsedavanja Evropskoj uniji biti postignut potpuni uspeh.


Španski ministar je, na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka sa Jeremićem, rekao da će Španija učiniti sve u svojoj moći da ubrza približavanje Srbije i drugih država Zapadnog Balkana EU.


Moratinos je izrazio nadu da će do kraja španskog predsedavanja, krajem juna ove godine, biti ostvaren pomak i da će biti dobrih vesti za ceo region.

2024 © - Vesti online