Četvrtak 29.01.2015.
13:56
Vestionline

Evroliga: Usvojena Zvezdina žalba, novac od kazni Markovoj porodici

kkcrvenazvezda.rs
Delimično uvažena žalba KK Crvena zvezda

Takođe, žalbeno veće Evrolige u svom obrazloženju je konstatovalo da disciplinski sudija Evrolige Patrik Grandžan nije dobro analizirao sve okolnosti na osnovu kojih je doneo svoju odluku.

Iako je delimično usvojena žalba, KK Crvena zvezda izražava svoje nezadovoljstvo i ovako smanjenom novčanom kaznom, jer iz svih dokaza koji su predočeni potpuno je jasno da Crvena zvezda ne snosi bilo kakvu odgovornost za tragičan događaj u Istanbulu. Iz tog razloga KK Crvena zvezda će se u narednom periodu žaliti sledećoj instanci na ovakvu odluku koju ne smatra pravednom.

Takođe, rukovodstvo KK Crvena zvezda je ostalo pri svom predlogu koji je predočen čelnicima Evrolige, da sav prihod od kazni koje su u obavezi da plate Galatasaraj i Crvena zvezda bude prosleđen porodici Marka Ivkovića. Evroliga je načelno prihvatala ovaj predlog, ali se tek očekuje zvanična potvrda Borda Evrolige.

Podsećamo da je Galatasaraju odbijena žalba, tako da je klubu iz Istanbula podvrđena kazna po kojoj je, osim igranja tri utakmice bez prisustva publike, u obavezi da plati 100.000 evra.

2024 © - Vesti online