Sreda 21.04.2010.
08:59
Tanjug

Unija stranaka hoće i Maju Gojković

Ministarka za omladinu i sport: Snežana Samardžić-Marković

"Draganu Markoviću Palmi, lideru Jedinstvene Srbije, otvorena su vrata, ali njegov dolazak ne zavisi samo od njega, već razumljivo i od njegovih koalicionih partnera", rekla je u intervjuu za današnji "Blic" funkcioner G17 i ministarka omladine i sporta.

"Njih građani uvažavaju i vi tu ne možete da zatvorite oči. Deo građana Srbije ih očigledno prepoznaje kao nekog ko ima relevantne stavove", rekla je ona i upitala "da li je nekad bilo zamislivo da će DS i SPS potpisali Deklaraciju o pomirenju posle svega.

Samardžić-Marković je ocenila da je našoj zemlji potrebna raznovrsnost, "ali ne duboke podele koje nam u istoriji nisu ništa dobro donele".

Najavljujući da će u maju biti održana osnivačka skupština Unije regiona, ona je rekla da su u toku pregovori sa brojnim partijama, ali da neće otkrivati detalje "do trenutka dok ne budemo lansirali Uniju".

"U svakom slučaju, to će biti oni koji imaju politički slične ideje i interese. To znači da im je cilj da Srbija bude demokratizovana i da se prihodi ravnomernije raspoređuju, bez želje da Beograd bude na bilo koji način oštećen ili privilegovan", navela je ona.

"Naš plan je da napravimo uniju koja ima dovoljno privlačnu ideju da je građani prepoznauju. Ona sada nije predizborna koalicija, a nije ni partija, već unija stranaka, udruženja i pojedinaca. DS je uvek naš partner, jer ima slične vrednosti kao i mi, a po njima ljudi treba da se ujedinjuju", zaključila je Samardžić-Marković.

2024 © - Vesti online