Sreda 28.01.2015.
09:03
Srna

Džihadisti poručili Obami: Doći ćemo u Belu kuću i odseći ti glavu

Fonet/AP
Američki predsednik nova meta Islamske države: Barak Obama

- Znaj Obama doći ćemo u Belu kuću i tamo ćemo ti odseći glavu - rekao je džihadista na arapskom.

Bela kuća za sada nije komentarisala ove nove pretnje koje su upućene predsedniku Obami.

U ovom video zapisu pripadnici Islamske države zapretili su i Masudu Barzaniju, predsedniku dela Iraka koji je pod kontrolom Kurda.

- Što se tiče tebe, Masude, odrubićemo ti glavu i baciti je na smetlište istorije - poručili su islamisti u ovom video snimku i dodali da se oni ne boje nikoga.

Islamisti su zapretili i da će uspostaviti zakone Alaha i da će kurdski borci biti pogubljeni za svaki projektil koji ispale.

U video snimku ekstremisti su upozorili i evropske države Francusku i Belgiju kojima su poručili da će ih posetiti i tamo izvesti napade automobilima-bombama i eksplozivom.

U posebnoj poruci Islamska država je zapretila da japanski talac i jordanski pilot, imaju još manje od 24 časa života i traže oslobađanje iz jordanskog zatvora Sadžide al-Rišavi koja je osuđena na devet godina zatvora nakon što je priznala svoje učešće u napadima na hotel u Amanu pri čemu je poginulo najmanje 57 ljudi.

Islamska država do sada je, odsijecanjem glave, pogubila više stranih talaca i objavljivala video snimke tih pogubljenja.

2024 © - Vesti online