Sreda 28.01.2015.
08:31
B. Đokić - Vesti

Dačić okružen ljudima povezanim sa mafijom

Beta
Loše društvo oko ministra Dačića

Ovo nije prvi put da se ime nekog od Dačićevih saradnika povezuje sa kriminalom! Podsetimo, prethodno je njegov šef kabineta Branko Lazarević dovođen u vezu sa klanom Darka Šarića, a čim su se pojavile informacije o sumnjivoj povezanosti Lazarevića sa Šarićevim klanom, Lazarević je sklonjen na mesto ministra-savetnika u Ambasadi Srbije u Atini. Iako se protiv Lazarevića i dalje vodi sudski postupak, njemu je dozvoljeno da se vrati u Grčku i obavlja diplomatske aktivnosti!

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da Dačić mora pažljivije da bira saradnike.

- U Srbiji ne postoje političari i njihovi saradnici koji nisu u nekoj vezi sa kriminalom. Od koga da političari izaberu saradnike, kad na tržištu nema takvih ljudi koji striktno poštuju zakon? Sve je tako isprepletano da ne zna se gde se završava kriminal, a gde počinje zakonsko ponašanje. Dačić je dugo bio ministar policije i sve to može da bude slučajno, ali i ne mora, mada je svakako simptomatično. Sa druge strane on svakako ne može da odgovara za postupke svakog člana kabineta - objasnio je Radovanović za "Vesti".

Uhapšeni Zoran Vukić je, kako javljaju mediji, kao obezbeđenje radio na splavu Džimis ispred kojeg je 16. maja 2014. ubijen Dunjić. Policija je saopštila da su uz Vukića privedeni još J. K. (25) i M. M. (27), zbog sumnje da su Vladimiru Đ. (32), osumnjičenom za ubistvo, pomogli u bekstvu.

Sporni diskovi

Dačićevo ime se dovodilo i u vezu sa Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, glavnim Šarićevim saradnikom. Navodno, na famoznih 300 diskova na kojima su snimani Radulovićevi razgovori pominje se Dačić, ali i neki njegovi najbliži saradnici. Međutim, uprkos obećanjima vlasti, javnost još nije saznala šta se nalazi na tim diskovima.

2024 © - Vesti online