Sreda 21.04.2010.
05:55
Vestionline

Nebo se otvorilo, igra se nastavlja!

7. Beogradski festival igre ipak je opstao, na radost verne publike

"Zahvaljujući brzoj reakciji i profesionalizmu plesnih kompanija, kao i saradnji i punom razumevanju teatara u kojima su planirane dve otkazane predstave, taj program će biti  realizovan u novim terminima", kaže se u saopštenju Aje Jung, predsednice Beogradskog festivala igre, i dodaje:

"Predstava 'Vrt uživanja' kompanije 'Blanka Li' iz Pariza, umesto 17. aprila, biće izvedena na sceni Opere Madlenianum 2. maja, dok će gostovanje predstave 'Justicija' trupe 'Jasmin Vardimon' iz Londona umesto 19. aprila u 'Sava' Centru, biti realizovano 4. maja. Kupljene i protokolarne karte važe za nove termine. Festival je zahvalan publici i medijima na razumevanju i prihvatanju ovog odlaganja usled više sile."

U nastavku festivala publika će imati prilike da vidi trupu Emia Greka u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu (21. april) i Balet iz Ženeve u "Sava" Centru (23. aprila).

Do sada je na 7. Beogradskom festivalu igre izvedeno 7 predstava, i to naslovi kompanija "Aterballetto" u Beogradu i Novom Sadu, Akrama Kana i Nacionalnog baleta iz Kine u Madlenianumu, trupe "Peeping Tom" u Beogradskom dramskom pozorištu, Kompanije Paola Ribeira u Narodnom pozorištu u Nišu, kao i "Kibbutz Dance" kompanije u Beogradu i Somboru.

2024 © - Vesti online