Sreda 28.01.2015.
06:30
cosmopolitan.rs

Negujte kožu u skladu sa svojim godinama

doctorandcare.com
Nega lica jako je bitna: Koristite anti ejdž proizvode u skladu sa svojim godinama

Sa bezbrojnim opcijama, velika je dilema kako odabrati pravi proizvod koji vam odgovara i kako da ga koristite?

U dvadesetim

Krema za sunčanje i antioksidansi

Prevencija od oštećenje kože izazvana sunčevim zracima je veoma važna u dvadesetim. Sunce izaziva brže starenje kože, jer oštećuje elastin koji ona poseduje. Koristite obavezno kreme sa zaštitnim faktorom i antioksidantski serum koji će kožu osloboditi slobodnih radikala. Vitamin B3 je takođe obavezan ukoliko želite da spastite kožu od prevremenog starenja.

Salicilna kiselina

Proizvodi koji uključuju glikolnu ili salicilnu kiselinu otklanjaju sloj mrtve kože sa površine tako ostavljajući prostora za nove ćelije koje će učiniti kožu svežom i lepom. Ovo takođe pomaže i kada je reč o aknama. Koristite proizvode sa salicilnom kiselinom nakon jutarnjeg čišćenja lica.

U tridesetim

Retinol

Ovaj sastojak ne samo da je antioksidans, već tretira diskoloraciju kože, bore i akne jer poboljšava proizvodnju kolagena. Uključite ga u vašu noćnu rutinu čišćenja lica.

Pilinzi

Kada zakoračite u tridesete, nije dovoljno samo određenim kiselinama da otklanjate mrtve ćelije, potrebno vam je nešto konkretnije. Koristite neke od sonic cleansing aparata ili obične pilinge sa grubljim česticama.

Peptidi

Peptidi su odličan sastojak koji treba da dodate rutini čišćenja lica, pogotovu kada je reč o borama oko očiju, pošto oni pomažu proizvodnji kolagena, a dobri su i u prevenciji od nastajanja bora.

U četrdesetim

Faktor rasta

Molekuli postoje u svim ćelijama, a kada aktivne serume dodate nezi lica, oni regenerišu ćelije, pomažu u sentezi proteina i poboljšavaju proizvodnju kolagena. Drugim rečima kao peptidi na sterodidima.

Kofein

Kofein je više od jutarnjeg buđenja. Kreme i gelovi za predeo oko očiju koji sadrže kofein u sebi su veoma delotvorni, a i sjajna je ideja držati ih u frižideru da biste dodali i efekat hlađenja tokom nanošenja.

Blaga sredstva za čišćenje

Veoma je važno da ne skidate grubo prirodna ulja koja koža sadži, a koja postaju sve dragocenija kako starite. Ako previše čistite kožu, omogućavate slobodnim radikalima da je učine starijom, ali je i isušujete. Koristite sredstva koja sadrže glicerin i ceramide.

2020 © - Vesti online