Utorak 20.04.2010.
23:23
Tanjug

JAT: Moguće izmene letova

Foto: arhiva
 

Komitet za bezbednost Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore saopštio je, posle večerašnje vanredne sednice, da prognoza kretanja vulkanskog pepela pokazuje da će prostor iznad Srbije od 20.30 sati ponovo biti zahvaćen oblakom vulkanske prašine, ali da će ipak ostati otvoren.

Aviokompanije lagano obnavljaju saobraćaj na većini linija

 

Više evropskih kompanija najavilo je da će noćas ili sutra obnoviti avio-saobraćaj na većini linija.


Francuska avio-kompanija "Er Frans" planira da sutra obnovi letove "ka daljim destinacijama", dok će letovi u srednjoj zoni severne i severoistočne Evrope i dalje biti suspendovani, najavila je ta kompanija.


Navedeno je, takođe, da će odluku o letenju i korišćenju vazdušnog prostora donositi avio-kompanije i posade aviona, na osnovu informacija dobijenih od operativnih službi Agencije za kontrolu letenja.


Srpska avio-kompanija je ranije saopštila da se intenzivno prati situacija na aerodromima u Berlinu, Diseldorfu, Londonu i Frankfurtu, a ako meteorološki uslovi i dalje budu loši "Jat" neće biti u mogućnosti da leti prema tim destinacijama.
Tokom sutrašnjeg dana pratiće se vremenske prilike na liniji za Milano i onda odlučiti da li će se leteti za taj grad, naveo je "Jat".


Do uspostavljanja normalnog avio-saobraćaja, "Jat ervejz" će putem medija obaveštavati javnost o letovima za sutrašnji dan, a putnici se mogu informisati i putem besplatnog telefona 0800-111-528.

2024 © - Vesti online