Ponedeljak 26.01.2015.
18:50 >> 21:06h
Beta

Priveden potpredsednik Skupštine Vojvodine

Vesti
Pritisak na DS

Sam Vrebalov rekao je za Radioteleviziju Vojvodine da čeka u prostorijama policije da bude saslušan u vezi sa projektom za školu za decu sa posebnim potrebama u Vojvodini.

Vrebalov je za potpredsednika Skupštine Vojvodine izabran 2012. godine, a pre toga je bio predsednik opštine Novi Bečej.

Demokratska stranka (DS) saopštila je večeras da privođenje njenog funkcionera i potpredsednika Skupštine Vojvodine Milivoja Vrebalova predstavlja nastavak pritisaka na pokrajinsku Vladu i Skupštinu.

U toj stranci navode da je Vrebalov jedan od pokrajinskih poslanika DS koje je potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović kontaktirao nudeći im da napuste svoj poslanički klub u zamenu za novac, različite povlastice i upozoravajući ih na to da može da utiče na pravosudne organe.

"Dok su neki poslanici koji su prešli u poslanički klub SNS odmah osetili posledice toga kroz razne privilegije i povlastice koje su dobili, večeras smo saznali šta se dešava onim poslanicima koji takve ponude naprednjaka odbiju", navodi se u saopštenju.

Privođenje Vrebalova i bivšeg direktora Fonda za kapitalna ulaganja Momčila Milovića vrlo brzo nakon što je šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković priveden dva puta u godinu dana, uverava demokrate da se radi o nastavku pritisaka na pokrajinsku skupštinu.

"Očigledno širom Srbije oprobane metode potkupljivanja, ucenjivanja, zastrašivanja i pretnji nisu dovoljne da se sa 24 mandata napravi većina bez onih koji su na izborima osvojili 59", saopštila je Demokratska stranka.

2024 © - Vesti online