Ponedeljak 26.01.2015.
16:04
Beta

Odbornik SNS: Nisam otet, samo sam nestao

Fonet/N.Đ.
Kud se dede jedan naprednjak?

Skupština Opštine Dimitrovgrad ima 29 odbornika. Vladajuću većinu od 15 odbornika čine odbornici Demokratske partije Bugara (DPB), "Zajedno za Srbiju", DSS, DS i dva odbornika SNS. U opoziciji su ostali odbornici SNS, SPS, Partije Bugara u Srbiji i jedan samostalni odbornik.

Ivković koji je i zamenik predsednika Skupštine opštine, rekao je da nije otet.

- Hteo sam da se sklonim jer sam trpeo ogromne pritiske od strane aktuelne većine. Pritiske trpi i moja porodica. U utorak ću se pojaviti na sednici Skupštine opštine i podržati novu većinu - rekao je Ivković.

Prethodno je na konferenciji za novinare predsednik opštine Dimitrovgrad Nebojša Ivanov (DPB) rekao da je "odbornik Ivković otet 23. januara" i da mu se "od tada gubi svaki trag".

- I njegova porodica nema kontakt sa njim. Povod je sednica Skupštine opštine zakazana za utorak, 3. februar. Ovo je vrlo neprijatno. Ne znamo da li će se pojaviti na sednici i da li će biti 15. odbornik većine ili su ga 'ubedili' da ne bude više deo većine - rekao je Ivanov.

Zamenik predsednika Opštine Zoran Petrov ("Zajedno za Srbiju") kazao je da je neprimereno da se ovakve stvari dešavaju u jednoj maloj višenacionalnoj sredini kakva je Dimitrovgrad.

- Mislili smo da je to konačno prošlo, ali se nastavlja. Cilj je da se stvori kriza i uvedu privremene mere i na taj način SNS dođe na vlast - rekao je Petrov.

Predsednica Skupštine opštine Dragica Angelov ("Zajedno za Srbiju") rekla je da je pozvala Ivkovića na konsultacije oko dopune dnevnog reda, ali se od petka ne javlja.

- Sumnjamo da je nestao. Pozvala sam ga na konsultacije oko dopune dnevnog reda. Od tada se ne javlja i nije dostupan. Pokušala sam preko drugih odbornika da saznam gde je, ali nemamo informacije. Nastojaćemo da se sednica Skupštine opštine održi - kazala je Dragica Angelov.

2024 © - Vesti online