Ponedeljak 26.01.2015.
14:13
blic.rs

Žena uhapšena zbog Busplusa: Vukli su me po stanici kao kriminalca

youtube.com
Trojica komunalaca je saterala uza zid i stavili joj lisice

Kontrola je ženu zatekla bez karte u autobusu 73 u Zemunu, a komunalna policija ju je potom uhapsila, pošto je odbila da se legitimiše.

- Samohrana sam majka trogodišnjaka. Radim za 23.000 i nemam da dam 6.000 za kaznu. Prvi put nisam imala kartu jer sam na bolovanju ceo januar i krenula sam samo par stanica od kuće do lekara da odnesem doznake. Izašla sam bez pogovora iz autobusa s njima. Rekla sam ljubazno komunalcima da ću ima dati ličnu kartu čim zovu redovnu policiju. Umesto toga, pola sata su me vukli po stanici kao da sam najgori kriminalac - potreseno priča A. S. šta je prethodilu incidentu sa snimka koji se proširio društvenim mrežama.

- Komunalni policajci su mi stavili lisice kao da sam najgori kriminalac i strpali me u kola dok su vikali "ćuti bre, šta plačeš i glumiš ludilo?" - priča A. S. (30) u suzama.

- Jedan policajac je počeo da me vuče za ruku. Stavila sam drugu ispred sebe da se zaštitim i povukla se korak unazad u strahu da će me udariti. Vukli su me u prolaz između zgrada, pocepali su mi jaknu. U strahu sam se uhvatila za pano i rekla da neću u prolaz jer ne znam da li će mi tamo udariti šamar - ispričala je A. S. za Blic.

Posle legitimisanja u policijskoj stanici, lekari u KBC Bežanijska kosa kod A. S. su konstatovali lakše povrede. Ipak, protiv nje je podneta krivična prijava za ometanje rada policije.

Gradonačelnik Siniša Mali osudio je ponašanje komunalnih policajaca i najavio utvrđivanje odgovornosti u ovom incidentu, ali je načelnik Komunalne policije Nikola Ristić ostao pri svom stavu da su komunalci postupili po zakonu.

- Ova akcija je samo zbog snimka dobila drugačiju negativnu konotaciju. Reč je o standardnoj proceduri. Na snimku se ne vidi šta je devojka sve radila pre nego što su joj komunalni policajci stavili lisice. Nije imala busplus kartu, nije htela da plati doplatnu kartu niti da preda lične isprave, pokušala je da pobegne, a bila je i agresivna pa je mogla da povredi i sebe i komunalnog policajca i treće lice. Iz bezbednosti su joj stavljene lisice i dovedena je u stanicu bez i najmanje povrede - rekao je načelnik Komunalne policije.

Sindikat Komunalne policije saopštio je da će podneti krivičnu prijavu protiv NN lica koje je snimilo incident.

"Osuđujemo snimanje od NN lica kao i puštanje takvog snimka u javnost, što je krivično delo", saopštio je Sindikat komunalaca.

2021 © - Vesti online