Utorak 20.04.2010.
18:13
Tanjug

U 2010. u Čečeniji ubijeno 20, uhapšeno 80 pobunjenika

U Čečeniji ne prestaje borba pobunjenika i vladinih snaga
 

"Od januara do kraja marta policija je ubila 20 pobunjenika, uključujući vođu bande Čingiskana Gišajeva i arapskog najamnika Abu Kaleda, koji je obučavao teroriste", izjavio je Isajev na sastanku sa višim ruskim i čečenskim zvaničnicima kriminalističkih službi, koji su se okupili da bi sumirali rezultate rada u prvom kvartalu godine.

Isajev je naveo da su pritvorene 54 osobe, devetoro je nagovoreno da se predaju, a uhapšene su i dve osobe koje su regrutovale mlade ljude da se pridruže pobunjenicima, prenela je agencija Itar-Tass.

Kriminalističke službe su u tom periodu pronašle 22 tajna skladišta oružja i municije, zaplenile 125 komada vatrenog oružja, 6.000 metaka, 17 ručno pravljenih bombi i više od 10 kilograma eksploziva, naveo je Isajev.

Prema njegovim rečima, broj ubistava i pokušaja ubistava pripadnika kriminalističkih službi je prepolovljen u odnosu na prošlu godinu, a prema podacima policije zabeležena je manja stopa kriminala.

Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Čečenije Roman Edilov istakao je da je policija u prva tri meseca ove godine uspešno obavila svoje zadatke, dodajući da u tom periodu nije bilo terorisitčkih napada niti delovanja ekstremista.ta

2024 © - Vesti online