Nedelja 25.01.2015.
15:20
Beta

DS: Izmišljena radna mesta za stranačke vojnike

Beta/D.G.
Divan život u javnim preduzećima

Kako se navodi u saopštenju DS, preduzeće "Urbanizam" je zaposlilo šest ljudi tokom 2014, a u 2015. planira da zaposli još troje, iako je Zakon o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru usvojen 6. decembra 2013. godine.

"To javno preduzeće će imati 123 radnika, što je za neverovatnih 25 odsto više nego pre dve godine, kada su SNS i njeni partneri preuzeli vlast u gradu, a zarade su za divljenje, jer je prosečan bruto iznos lane bio čak 95.650 dinara", saopštio je DS.

DS navodi da je iz naziva radnih mesta, nepoznatih u provrednoj praksi, jasno da je reč o "stranačkom zapošljavanju", a kao primer se daje pozicija "planer informacionog sistema".

DS upozorava da kabinet direktora trenutno ima čak 12 zaposlenih osoba i dođe da je "to apsolutni svetski rekord zbog čega je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zaslužio mesto u Ginisovoj knjizi" rekorda.

"Gradska vlast u Novom Sadu krši zakon, izmišlja radna mesta i o trošku Novosađana zapošljava svoju stranačku vojsku. Sve to što pričaju Vučićevi sledbenici predstavlja 'dimnu zavesu' kojom kriju sopstveno neznanje, loše namere i sumnjive poslove", upozorio je DS.

2024 © - Vesti online