Nedelja 25.01.2015.
12:53
Beta

Načelnik: Komunalna policija nije prekoračila ovlašćenje

Beta
Pripadnici Komunalne policije imaju ovlašćenje da traže lična dokumenta na uvid

Ristić je rekao da je A. S. (30) privredena 23. januara prilikom asistencije u kontroli putnika na liniji 73 u Zemunu jer je odbila da da na uvid ličnu kartu nakon što se utvrdilo da nema adekvatnu voznu ispravu, a zatim pokušala i da pobegne.

Komunalni policajci su nakon toga bili primorani da koriste sredstva prinude, a zatim i da je odvedu u policijsku stanicu u Zemunu, rekao je Ristić a prenosi gradska služba za informisanje.

On je naveo da je A. S. puštena nakon što joj je utvrđen identitet, kao i da će protiv nje biti pokrenuta prekšajna prijava za ometanje službenih lica u vršenju dužnosti, kao i prekršajni nalog zbog vožnje bez važeće vozne isprave.

Ristić je dodao da u "slučajevima kada građani odbiju da se legitimišu, policija uvek sumnja da su razlozi za to što već imaju problema sa zakonom, da su možda na poternici i da za njima policija već traga".

On je pozvao građane da kod sebe uvek imaju lična dokumenta, bez obzira da li se u gradskom prevozu voze u prekršaju, jer će u suprotnom biti privedeni u najbližu policijsku stanicu radi utvrđivanja identiteta.

Takođe je podsetio da Komunalna policija ima ovlašćenje da od građana zahteva na uvid ličnu kartu radi provere identita kada uoče prekrišaj iz nadležnosti rada Komunalne policije i da je u ovom slučaju policija postupila u skladu sa zakonom.

Ristić je apelovao i da građani kupuju karte za gradski prevoz, jer je to njihova obaveza, kako bi se u buduće izbegle neprijatne scene.

Gradonačelnik najavio istragu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najoštrije je osudio ponašanje Komunalne policije tokom privođenja putnice koja je odbila da se legitimiše u GSP, saopšteno je iz gradske službe za informisanje.

- U tok‎u je preispitivanje okolnosti koje su dovele do ovog događaja i odgovornosti Komunalne policije. Ukoliko se ustanovi da je bilo nepravilnosti u postupanju, protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak - naveo je gradonačelnik.

2024 © - Vesti online