Subota 24.01.2015.
20:03
mondo.rs, sportnetwork011

CZ: Jović, Gavrić i Parker u metu, trener zadovoljan

crvenazvezdafk.com
Zabeležio prvenac u Zvezdi: Džošua Parker

Utakmica je igrana na pomoćnom terenu stadiona u Kopru, gde se crveno-beli pripremaju u organizaciji Termi Čatež i firme Sport plus.

Trener Nenad Lalatović opet je izveo dve različite postave, koje su igrale po poluvreme.

CRVENA ZVEZDA (prvo poluvreme): Rajković - Anđelković, Luković, Pavićević, Cvetković - Grujić, Savićević, Stojanović, Jović, Gavrić - Parker.

CRVENA ZVEZDA (drugo poluvreme): Manojlović - Đorđević, Jovanović, Lazić, Planić - Ristić, Bosančić, Antić, Avramovski, Lazović - Despotović.

Već u prvih 15 minuta crveno-beli su stekli tri gola prednosti.

Prvo je Luka Jović u 6. minutu iskoristio grešku jednog defanzivca domaćih i iz gužve nastale na centaršut domaćih poslao loptu kroz noge golmanu Ankarana. Po reakciji mladog napadača videlo se da je veliko olakšanje što je konačno prekinuo golgeterski post. Brojaće se, ipak, samo golovi u takmičarskim utakmicama...

Na 2:0 povisio je Nenad Gavrić u 13. minutu, kada je sa ivice kaznenog poslao loptu u nebranjenu mrežu pošto je prethodno golman domaćih odbranio šut Džošue Parkera.

Novi napadač crveno-belih bio je uspešniji minut kasnije, a Gavrić se ovaj put našao u ulozi asistenta. Lepo je odigrao "povratnu" i omogućio Parkeru da upiše prvenac u Zvezdinom dresu.

Nenad Lalatović: Nemam zamerke

- Baš sam zadovoljan. Momci su bili odlični, moglo je doduše da bude i više golova s obzirom na broj šansi koje smo imali - rekao je Lalatović.

U 39. minutu domaći tim je smanjio razliku. Jan Pahor je šutirao atraktivno u padu posle slabe intervencije Rajkovića na centaršut iz kornera i iskupio se za kiks kod vodećeg gola Beograđana.

Što se tiče ukupnog utiska  srpskog šampiona u prvom delu utakmice, Lalatović može da bude zadovoljan.

Presing na kojem insistira od kada je postavljen za trenera i koji igrači uvežbavaju na treninzima bio je primetan u igri, tako da su gosti tek u finišu prvog dela uspeli da zaprete.

Slično je bilo i u nastavku meča. Više se igralo na polovini slovenačkog tima, ali su izostali golovi i pored nekoliko dobrih šansi.

Mrlju na meč u 74. minutu bacilo je isključenje Darka Lazića zbog prigovora sudiji posle faula koji je napravio. Mladi štoper već danima je pod tenzijom zbog mogućeg transfera u belgijski Genk i to je očigledno doprinelo nervozi.

Poslednju proveru u Sloveniji Zvezdini igrači imaće u utorak protiv prvoligaša Kopra.

2024 © - Vesti online