Subota 24.01.2015.
14:34
Beta

Osnovana stranka za ljubitelje Dučića, Jakšića, Njegoša i - otadžbine

Fonet/A. L.
Siniša Kovačević okupio kolege glumce i umetnike u stranku

- Pristupilo se osnivanju političke organizacije koja će se zvati Srpski otadžbinski front, namenjene onima koji još uvek čitaju Dučića i Đuru Jakšića, Šantića i Njegoša, onima koji iskreno vole otadžbinu, onima koji sa ponosom pripadaju srpskom narodu koji ga vole svom snagom svesni njegovih vrlina, ali i mana... - rekao je Kovačević u Domu sindikata.

Kako je naveo, među osnovnim postulatima je vraćanje suvereniteta državi, odustajanje od pristupanja Evropskoj uniji, ukidanje autonomije Vojvodine, promena Ustava Srbije, kao i reforma prosvetnog sistema i pravosuđa.

- Vreme je da Srpski otadžbinski front kaže koju. O slobodi, o ljubavi, o demokratiji, o pravdi, o gorkom ukusu poniženja, o nama danas, o izlasku iz kaljuge, pa opet o slobodi. Samo je slobodna Srbija moja Srbija. Živela otadžbina - poručio je Kovačević okupljenima.

Promociji su prisustvovali i glumci Tanasije Uzunović koji je recitovao pesmu Jovana Dučića "Ave Serbia", Vuk Kostić i Ljiljana Blagojević, a za 14. mart najavljena je osnivačka i izborna skupština organizacije.

2024 © - Vesti online