Subota 24.01.2015.
11:30 >> 12:54h
Vestionline

Novak "počistio" nesuđenog srpskog zeta

Beta/AP/L. Jin-man
Problemi samo u prvom setu: Novak Đoković se plasirao u osminu finala Australijan opena

Nesuđeni srpski zet mučio je Noleta samo u prvom setu, koji je trajao čak 60 minuta. Tek u taj brejku (10:8), Novak je uspo da slomi otpor iskusnog Španca. Verdasko je u taj-brejku imao prednost 4:2, ali je onda servis greškom poklonio poen našem asu. Igralo se onda poen za poenom, da bi kod rezultata 8:8, Španac napravio dve greške, pa je Nole posle mnogo muka uspeo da povede u setovima.

To kao da je bilo sve od 31-godišnjeg Verdaska. U drugom setu, već na startu,  Novak je uspeo da brejkne Verdaska i lako dobije taj period igre. I u narednom, ispostavilo se, presudnom setu, Đoković je u petom gemu oduzeo servis Špancu i do kraj rutinskom igrom ostvario i sedmi trijumf u 11. meču sa Verdaskom.

OVDE možete da pogledate foto galeriju sa meča Đoković - Verdasko

Poslednji trzaj Španca bio je u poslednjem gemu, kada je na servis Novaka, Španac imao 15:30, ali je naš as dobio naredna tri poena i deveti put uzastopno se plasirao u osminu finala Australijan opena. Đoković je imao 43 direktno osvojena poena, naspram 38 Verdaska, a pored toga srpski teniser je napravio 24 neiznuđene greške, dok je Španac napravio 50. 

2024 © - Vesti online