Subota 24.01.2015.
09:13
Beta

“Pobeda nad nacizmom ne sme se pretvoriti u proslavu rusofobije“

Beta/AP/A. Z.
Ne sme se zaboravtiti da je Rusija imala veliki doprinos u pobedi nad nacizom

- Prema našem mišljenju, sada je samo bitno evropske poslanike ponovo dovesti do spoznaje da su principi, na kojima je Evropa posle rata utemeljena, od ključnog značaja za dalju egzistenciju kontinenta. Ne želimo da dopustimo da proslava 70. godišnjice bude manifestacija rusofobije. Nemali je, međutim, broj političara koji to žele da urade - rekao je Puškov, a prenosi ruska agencija Sputnik.

One je dodao da jake pozicije u Evropi imaju i druge snage, koje "Rusiji odaju poštovanje i cene njen doprinos u pobedi nad nacizmom".

Prema njegovim rečima, gotovo svi francuski poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nameravaju da glasaju protiv produženja sankcija Rusiji.

- Nedavno sam prisustvovao sednici jednog odbora uoči plenarne sednice skupštine sazvane za ponedeljak. Raspoloženje francuske delegacije je jasno. Gotovo četiri petine nameravaju da glasaju protiv sankcija Rusiji - rekao je Puškov.

Sličan stav, prema njegovim rečima, deli i veći broj poslanika iz zemalja poput Austrije, Italije, Španije, Grčke, Kipra, Mađarske, Finske, Azerbejdžana, Češke i Srbije.

- U tim zemlja postoji svest da celokupna pažnja Evrope ne sme da bude uperena samo na histerične izjave iz Kijeva, kojima teško može da se veruje - rekao je Puškov.

2024 © - Vesti online